Naročila nad 70 € v Sloveniji imajo brezplačno poštnino.

Kratke hlače za Iyengar jogo

Ko sem prvič stopila na vadbo Iyengar joge je bila prva stvar, ki sem jo opazila poleg pripomočkov (kvadrvo, bolstrev, vrvi na steni…) kratke hlače, ki jih je nosila moja učiteljica Eva. Kasneje sem spoznala, da so kratke hlače, stalnica na vseh Iyengar joga praksah, delavnicah, konvencijah. So najbolj udobne in mehke,  v njih se ne potite tako kot v pajkicah z njimi pa brez sramu lahko izvajate bolj »odprte« položaje pred skupino ljudmi.

Poleg udobnosti je v ospredju dizajn, ki omogoča popolno svobodo telesa med različnimi asanami, brez bojazni, da …no da bi se videlo preveč. V njih se lahko upognete, iztegnete, počepnete in zvijete brez omejitev. Hlače se popolnoma prilagodijo telesu, poleg tega ne omejujejo gibanja potrebnega za izvajanje joga asan. Narejene so iz bombaža, da koža lahko diha. S časoma se jih navadite ter brez njih ne morete več vaditi.

Kratke hlače prilagojene prav za Iyengar jogo prihajajo s Pun v Indiji, kjer je soparno in vroče celo leto. Vadba joge tam v dolgih pajkicah je praktično nemogoča, saj določeni joga položaji povečujejo še dodatno vročino v telesu. Zato so zelo praktične v njih pa nam je manj vroče.

KAKŠNA JE NJIHOVA ZGODOVINA? KAKO SO SE RAZVILI?

Ena zgodba pravi, da je Ramamani Iyengar – žena BKS Iyengarja prva oblikovala kratke hlače za Iyengar jogo in sedaj jih nosijo vsi vadeči po celem svetu. V kratkem filmu z naslovom »Pune« je povedala, da so ženske takrat jogo vadile v »sariju«, ki sega od vratu pa vse do stopal. Povedala je, da je bilo težko vaditi jogo v tem, ter da drugih oblačil za ženske takrat ni bilo na voljo. Nosile so samo sari, bluze in krila. Ramamani je bila precej odprta za nove ideje. Razvila je kratke hlače, v katerih je bila vadba asan precej lažje izvedljiva pravi Geeta Iyengar, hči BKS Iyengarja.

Tako ni bilo nobene dileme več, kaj naj ženske oblečejo za vadbo joge😊 Skozi leta so se spreminjale ter se izpopolnjevala, da se čim bolj prilagodijo telesu. Vsekakor je skupni imenovalec vseh, da so narejene z bombaža. Prav takšne boste našli v naši spletni trgovini!

 

Tako sedaj, ko vam je znano vsaj del zgodbe o kratkih hlačah za jogo iz Pun jih upam, da ne boste več obsojali, ker saj veste kaj pravijo ne obsojaj tisto kar ne poznaš😉

eu sklad logo sps MGRT

Naložbo vavčer za digitalni marketing (izdelavo spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

© RunToYoga 2024. Vse pravice pridržane.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.